ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули на Донбасі в суботу (оновлено)

Шість бійців отримали поранення

Двоє військових загинули на Донбасі в суботу (оновлено)
Фото: unm.org.ua

За минулу добу унаслідок бойових дій на Донбасі двоє українських військовослужбовців загинули, шестеро отримали поранення.

Маріупольський сайт 0629 з посиланням на прес-офіцера сектора "М" Ярослава Чепурного повідомляє, що двоє військовослужбовців загинули вчора під Маріуполем. Інших деталей не повідомляють.

У зведеннях інформцентру РНБО також сказано, що в п'ятницю на Маріупольському напрямку бойові дії значно активізувалися, зокрема розширилася географія ворожих обстрілів позицій сил АТО. Біля с. Широкине, крім провокацій зі стрілецької зброї, противник вів вогонь по укріпленнях сил АТО зі 122 мм САУ «Гвоздика». Під Лебединським і Павлополем відбулися сутички українських військових із ворожими ДРГ. У результаті мінометного обстрілу в районі КПВВ «Гнутове» вчора тимчасово припиняли пересування через ліню зіткнення на цьому транспортному коридорі.

На Донецькому напрямку вчора цілий день активні бойові дії велися на захід від Донецька - в районі аеропорту, Мар'їнки і Красногорівки. Саме на цю ділянку припадає більш ніж половина епізодів порушення режиму тиші з боку супротивника. Тут активно працюють ворожі снайпери і застосовується великокаліберна артилерія бойовиків.

Також неспокійно вчора було під Горлівкою, де бойовики вели вогонь по позиціях військових на схід і захід від Світлодарського водосховища. Зокрема, було зафіксовано два ворожі обстріли зі 152-мм гармат, причому вогонь вівся з різних майданчиків. Це підтверджує дані української розвідки, що, всупереч Мінським домовленостям, противник стягнув до Горлівки значну кількість важкої військової техніки.

На Луганському напрямку вчора ситуація була відносно спокійною. Поодинокі провокації і стрілянина відбулися вчора ввечері по всій лінії фронту від Золотого до Станиці Луганської. Фактів застосування великокаліберної артилерії, танків і РСЗВ з боку противника на цих рубежах не зафіксовано.

Учора в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників.

Нагадаємо, сепаратисти порушують режим перемир'я у кілька разів частіше, ніж українські військові, повідомляється у звіті спецмісії ОБСЄ з посиланням на дані в журналах порушень припинення вогню, які ведуться російськими та українськими військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram