ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО продемонстрували докази того, що бойовики порушують перемир'я

На місці розривів знайшли фрагменти 122-міліметрових снарядів РСЗВ "Град"

Спостерігачі Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) представили міжнародним спостерігачам нові доказів обстрілів позицій українських військових у районі Попасної з боку бойовиків 17 червня.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

За характером вирв від розривів установлено, що вогонь вели з важкого озброєння у напрямку міста Первомайськ, що перебуває під контролем бойовиків. Також на місці розривів виявлено фрагменти 122-міліметрових реактивних снарядів РСЗО БМ-21 "Град".

Фото: facebook.com/ato.news

"Цей випадок свідчить про чергове демонстраційне порушення бойовиками окремих районів Луганської області Мінських домовленостей, - заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Андрій Таран.

За його словами, того самого дня в Луганській області зафіксували випадок цинічною дезінформації СЦКК і зухвале провокування українських військових на відкриття вогню. Об 11:18 українські спостерігачі отримали інформацію, що нібито українські силовики відкрили вогонь із великокаліберних кулеметів у районі 29-го блокпоста. Інформація про цей "факт" надійшла зі спостережного пункту "Бахмутка". Цієї миті начальник штабу української сторони СЦКК особисто перебував на 29-му блокпосту, перевіряючи роботу спостережного пункту. Він негайно спростував провокаційне повідомлення.

Через 10 хвилин бойовики почали обстрілювати позиції бійців АТО з мінометів в напрямку селища Жолобок. Ба більше, під прикриттям мінометного обстрілу на позиції українських військових висунулася диверсійно-розвідувальна група супротивника. Українські бійці відкрили щільний вогонь зі стрілецької зброї і змусили бойовиків відступити.

Фото: facebook.com/ato.news

"Головною метою таких провокаційних дій є щоденне підтримання високого рівня напруження збройного протистояння і намагання вкотре звинуватити українську сторону в зриві Мінських домовленостей, - заявив представникам СММ ОБСЄ генерал-майор Андрій Таран. - Сподіваємося, із цими та з іншими фактами буде ознайомлено всі 57 країн світу, представники яких є в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Нагадаємо, раніше СЦКК зафіксував обстріл Попасної з "Градів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram