ГоловнаПолітика

ЄС продовжить економічні санкції проти РФ до кінця січня 2016 року

22 червня відбудеться засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС

ЄС продовжить економічні санкції проти РФ до кінця січня 2016 року
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз 22 червня продовжить економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року.

Про це йдеться у порядку денному засідання Ради ЄС, яке відбудеться у Люксембурзі на рівні міністрів закордонних справ, інформує УНІАН.

"Рада, найімовірніше, продовжить економічні санкції для Росії до 31 січня 2016 року. Це є результатом домовленості, досягнутої під час засідання Європейської ради у березні, зв'язати тривалість запобіжних заходів з повним виконанням Мінських домовленостей, які мали виконати до 31 грудня 2015 року", - йдеться у документі.

Зокрема, санкції стосуються доступу до європейського фінансового ринку для окремих російських банків і компаній, торгівлі зброєю і товарами подвійного призначення, а також експорту певних технологій, пов'язаних з енергетичним сектором.

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі, поставляючи терористам зброю і направляючи в зону конфлікту найманців і свої регулярні війська. Через ці дії Євросоюз, США, Канада, Японія, Австралія та інші країни ввели проти Росії санкції. При цьому і в Європі, і в США не раз визнавали, що санкції не змусили президента РФ Володимира Путіна змінити політичний курс.

11 червня Європарламент ухвалив резолюцію про продовження санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram