ГоловнаСвіт

У Таїланді зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом

Кількість загиблих від смертельного вірусу у Південній Кореї сягнула 24 осіб

У Таїланді зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом
Архив
Фото: EPA/UPG

У Таїланді зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом близькосхідного респіраторного синдрому (MERS).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на міністерство охорони здоров'я країни.

За словами глави відомства Раджати Раджатанавіна (Rajata Rajatanavin), інфекцію в країну заніс бізнесмен, який приїхав з Оману. "На підставі двох лабораторних тестів ми можемо підтвердити виявлення вірусу MERS", - сказав Раджатанавін.

При цьому, як зазначає агентство, владі знадобилося чотири дні, щоб підтвердити випадок зараження вірусом.

Тим часом, влада Південної Кореї повідомила про загибель 24-го пацієнта, який заразився коронавірусом, інформує Yonhap. 75-річний чоловік помер у лікарні. Додаткові подробиці про його загибель не публікуються.

За добу у Південній Кореї зафіксували лише один новий випадок зараження коронавірусів. Новий пацієнт доглядав за членом сім'ї, якого ушпиталили в медцентр Самсунг у Сеулі. Раніше фахівці ВООЗ зазначали, що традиція догляду за хворими в Кореї сприяла поширенню вірусу.

Зараз у лікарнях з вірусом MERS залишаються 112 пацієнтів, 16 з них - у "нестабільному" стані. Під карантином залишаються близько шести тисяч осіб. Смертність від вірусу у Південній Кореї становить 14,5%.

Коронавірус MERS вперше з'явився у Саудівській Аравії у 2012 році. Від цього вірусу немає вакцини. До червня 2015 року його зафіксували більш ніж у 20 країнах, в тому числі у Південній Кореї, Австрії та США. У Європі перший смертельний випадок стався 6 червня. Літній німець, заразившись в ОАЕ, помер від ускладнень після захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram