ГоловнаСуспільствоВійна

На Банковій порадили очікувати "Джавелін" щонайшвидше 1 жовтня

Заступник Ложкіна розповів про результати візиту до США.

На Банковій порадили очікувати "Джавелін" щонайшвидше 1 жовтня
Фото: wikimedia.org

Заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов заявив, що у Вашингтоні налаштовані на те, щоб надати Україні протитанкові комплекси Javelin, але це може статися щонайшвидше 1 жовтня.

"Урядові кола США налаштовані на підтримку України і надання Україні протитанкової зброї"

, - заявив він на брифінгу за результатами свого візиту до Америки. При цьому він нагадав, що фінансовий рік в Америці починається 1 жовтня. "Давайте орієнтуватися на ці дати", - сказав Таранов.

Заступник голови АП додав, що, крім Javelin, Україна також розраховує на засоби контрбатарейної боротьби, які допоможуть знаходити артилерійські та мінометні батареї на відстані понад 40 км, а також засоби радіоелектронної боротьби, які дозволять протистояти системі російської розвідки.

Нагадаємо, що навесні цього року

Україна почала виробництво аналогів протитанкових комплексів Javelin. ПТРК "Стугна-П" розробило конструкторське бюро "Луч" 2010 року. Базова версія складається з установленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані.

ПТРК Javelin призначений для знищення бронетехніки, захищених об'єктів (типу бункер, ДОТ, ДЗОТ) і низьких малошвидкісних цілей (вертольотів і безпілотників). Є першим серійним ПТРК третього покоління. Javelin за низку характеристик називають зброєю майбутнього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram