ГоловнаПолітика

Суд залишив заарештованого за держзраду кримського депутата під арештом

Василь Ганиш залишиться в СІЗО до 25 червня

Суд залишив заарештованого за держзраду кримського депутата під арештом
Василий Ганыш
Фото: feodosea.com

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання захисту заарештованого екс-депутата Криму Василя Ганиша щодо скасування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив адвокат Ганиша Андрій Руденко, передають "Крым.Реалии".

"Суддя вважає, що немає достатніх підстав і документів, які підтверджують, що йому потрібне особливе лікування за межами СІЗО. На її думку, жодні обставини з моменту обрання запобіжного заходу не змінилися", - сказав адвокат.

Сам Ганиш у залі суду не був присутній і брав участь у засіданні по відеозв'язку. За словами Руденка, термін утримання під вартою його клієнта закінчується 25 червня, і незабаром має відбутися черговий суд щодо обрання запобіжного заходу для кримського екс-депутата.

У клопотанні, яке розглядав суд, адвокат просив скасувати Ганишу запобіжний захід і звільнити його з-під арешту. Він обгрунтовував необхідність цього тим, що його клієнтові, "який пережив операцію на серці, в СІЗО не надається кваліфікована медична допомога". Розгляд цього клопотання мав відбутися ще 12 червня. Проте суддя Христина Гладун оголосила перерву у зв'язку з тим, що підозрюваного не було доставлено до зали суду. Вона відклала розгляд клопотання до 15 червня, але цього дня Гладун пішла на лікарняний. Новим суддею у цій справі стала Христина Тарасюк.

Нагадаємо, 28 квітня співробітники Служби безпеки затримали Ганиша при виїзді з Криму. Його відразу ж узяли під варту, оскільки він був у розшуку. Генпрокуратура оголосила йому підозра у скоєнні державної зради. 29 квітня Печерський райсуд Києва обрав Ганишу запобіжний захід - два місяці арешту. За рішенням суду він пробуде в СІЗО до 25 червня. 18 травня Апеляційний суд Києва залишив це рішення чинним.

За версією слідства, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення "референдуму" про статус Криму і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Сам депутат стверджує, що він був "єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram