ГоловнаПолітика

У Мінекології розповіли, як легалізувати видобуток бурштину

Пропонується наймати людей за договорами підряду і здавати бурштин держпідприємству

У Мінекології розповіли, як легалізувати видобуток бурштину
Фото: http://krasotka.dn.ua

Міністерство екології та природних ресурсів готує свої пропозиції до закону, який дозволить легалізувати незаконний видобуток бурштину.

Про це на брифінгу заявив глава мінекології Ігор Шевченко, інформує РБК-Україна.

"Ми зараз займаємося розробкою пропозицій до законопроекту, поданого до Верховної Ради і навіть ухваленого у першому читанні, який регулює діяльність людей, котрі сьогодні незаконно видобувають бурштин. Там зараз безлад", - повідомив Шевченко.

За його словами, у разі ухвалення поправок ДП "Український бурштин" зможе наймати місцеве населення для видобутку бурштину.

"Зніметься соціальна напруга. Буде надано можливість державному підприємству "Український бурштин" за договорами підряду наймати місцеве населення, яке вже законно добуватиме бурштин і здавати його вже у ДП. А воно далі його оброблятиме або продаватиме, в тому числі експортуватиме. Таким чином, ми легалізували цю ситуацію", - додав Шевченко.

Нагадаємо, раніше нардеп від "Народного фронту" Вадим Кривенко - один із розробників законопроекту про регулювання нелегального видобутку бурштину - розповів LB.ua, що обсяг нелегального ринку бурштину в Україні - понад $200 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram