ГоловнаПолітика

Шокін попросив США допомогти у справі "БРСМ-Нафти"

Генпрокуратура розслідує факти корупції з боку екс-чиновників відомства

Шокін попросив США допомогти у справі "БРСМ-Нафти"
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до американських колег з пропозицією залучити фахівців до розслідування фактів корупції з боку колишніх посадових осіб ГПУ, пов'язаних з діяльністю ТОВ "БРСМ-Нафта".

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"У зв'язку зі значним суспільним резонансом, викликаним заявою глави Служби безпеки Валентина Наливайченка про наявність фактів корупції з боку колишніх посадових осіб ГПУ, пов'язаних з діяльністю ТОВ "БРСМ-Нафта", генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до американських колег з пропозицією залучити фахівців відповідних служб як консультантів для допомоги у проведенні об'єктивного і повного розслідування кримінального провадження, пов'язаного з фактами, озвученими головою СБУ, а також в інших кримінальних процесах", - йдеться у повідомленні.

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе зазначив, що залучення американських фахівців продиктовано бажанням ГПУ "провести неупереджене і ефективне розслідування резонансної справи, про результати якої поінформують суспільство".

Нагадаємо, глава СБУ Наливайченко заявив, що співвласником нафтобази, яка згоріла під Києвом, є один із колишніх заступників генпрокурора Даниленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram