ГоловнаСуспільствоВійна

МВС розформувало роту "Торнадо"

Аваков порадив прихильникам затриманих з'їздити в Станицю.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розформував роту "Торнадо". Це пов'язано з учорашнім затриманням восьми бійців на чолі з командиром роти Русланом Онищенком.

На брифінгу в четвер Аваков розповів, що всіх вісьмох осіб заарештовано за рішенням суду, без права виходу під заставу, через підозру в незаконному позбавленні волі місцевих жителів, катуваннях і вбивстві. "Ця ситуація зазнає спекулятивної атаки - мовляв, хлопці боролися з контрабандою, мовляв, ці хлопці - суперпатріоти і тому вони не потрібні Україні. Це неправда", - заявив Аваков.

Він порадив фанатам "Торнадо" з'їздити у Станицю Луганську і дізнатися в місцевих жителів, що робила рота і за що затримано її бійців.

"Я підписав наказ про розформування роти "Торнадо", всіх виведено за штат", - наголосив Аваков. Він додав, що проведуть службове розслідування з приводу кожного бійця, за підсумками якого буде вирішено - хто йде під суд, а хто служитиме далі. "Це процес очищення, і так буде далі", - додав міністр.

Він нагадав, що роту створили на базі батальйону "Шахтарськ", розформованого через схожу причину. Нагадаємо, рота МВС "Торнадо" зайняла кругову оборону і вивела на позицію техніку у зв'язку із затриманням її бійців, заявив голова Луганської області Геннадій Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram