ГоловнаСвіт

Росія має намір оскаржити арешт майна за кордоном

Помічник президента РФ назвав ситуацію з арештом російського майна "сильно політизованою"

Росія має намір оскаржити арешт майна за кордоном
Андрей Белоусов
Фото: EPA/UPG

Помічник президента РФ Андрій Бєлоусов назвав арешт російського майна у Бельгії та Франції незаконним і сказав, що Росія має намір оскаржити його.

Пр це повідомляє ТАСС.

"Ми вважаємо досить спірними рішення ЄСПЛ і Гаазького арбітражу. Юристи міжнародного рівня зараз працюють для того, щоб наші рішення захистити. Ми прогнозували цю ситуацію", - розповів Білоусов.

За його словами, ситуація з арештом російського майна "сильно політизується".

"Будемо сподіватися, що здоровий глузд переможе, і ми далеко в цю історію не зайдемо, і не буде у нас нового витка ескалації взаємних дій, спрямованих один проти одного", - додав Білоусов.

Нагадаємо, 17 червня усі російські установи у Бельгії, крім дипломатичних представництв, отримали повідомлення про арешт держмайна Росії. Це зробили судові пристави, виконуючи рішення суду в Гаазі 2014 року. Мова йде про позов екс-акціонерів ЮКОСа на €1,6 млрд. Під арешт мали потрапити активи всіх великих зареєстрованих у Бельгії банків, а також російські представництва та майно архієпископства Брюссельського і Бельгійського РПЦ.

Згодом Європейський суд з прав людини спростував заяву про арешт російського майна. У повідомленні суду, яке є в розпорядженні "Дождя", йдеться про те, що зв'язок між рішенням влади Бельгії і виконанням Росією рішення ЄСПЛ у справі ЮКОСа помилкова. ЄСПЛ стверджує, що умови виконання рішення за позовом ЮКОСа наразі обговорюються у комітеті міністрів Ради Європи, у тому числі за участю Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram