ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" оголосив конкурс на нового голову "Укрнафти"

Напередодні уряд змінив порядок проведення конкурсу

"Нафтогаз" оголосив конкурс на нового голову "Укрнафти"
Архивное фото
Фото: vlada.io

НАК "Нафтогаз України" оголосив конкурс на заміщення посади керівника "Укрнафти", менеджмент якої зараз контролює олігарх Ігор Коломойський.

Компанія опублікувала умови конкурсу на проведення публічного відбору кандидатів. З докладними вимогами до кандидатів та з порядком участі в конкурсній процедурі можна ознайомитися на сайті компанії.

"Нафтогаз" повідомляє, що 15 червня Кабінет Міністрів затвердив постанову №396, згідно з якою НАК проводитиме по-новому відкриті конкурсні відбори на посади керівників товариств, понад 50% корпоративних прав (акцій, часток) яких належить компанії і в яких "Нафтогаз" не є єдиним акціонером. В "Укрнафті" "Нафтогазу" належить 50%+1 акція.

Тепер відбір кандидатів на посаду керівника "Укрнафти" здійснює комісія з проведення конкурсного відбору. Склад такої комісії затверджують рішенням правління "Нафтогазу". Термін проведення конкурсного відбору не може перевищувати 50 календарних днів, умови відбору і критерії визначення переможців затверджує правління "Нафтогазу". Результати конкурсного відбору оприлюднюють на офіційному веб-сайті "Нафтогазу" протягом п'ятьох робочих днів з дати ухвалення комісією рішення про визначення переможців.

Кандидатури переможців конкурсного відбору скеровують на розгляд і погодження комітету з призначення Кабміну (номінаційного комітету уряду).

Цей комітет складається з 5 міністрів: керівників Міненерговугілля, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Мінфіну, Мінагрополітики та Мінінфраструктури. Крім того, до комітету входять 5 незалежних недержавних експертів на чолі з президентом Київської школи економіки Юрієм Логушем, а саме: голова представництва в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер і Світового банку Чимяо Фан, регіональний менеджер в Україні та Білорусі Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Руфат Алімарданов і український бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, який у 2009-2010 роках був єврокомісаром з бюджету та фінансового планування.

Нагадаємо, навесні Верховна Рада ухвалила закон, що має дозволити "Нафтогазу" призначити свого представника головою "Укрнафти". Наприкінці травня наглядова рада "Укрнафти" призначила на 22 липня збори акціонерів, на яких розглядатимуть зміну правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram