ГоловнаПолітика

Податкова проводить обшук у редакції газети "Вести" (оновлено)

Виданню пригадали справу річної давності

Податкова проводить обшук у редакції газети "Вести" (оновлено)
Фото: LB.ua

Уранці в четвер працівники податкової міліції розпочали обшук у приміщенні компанії-керівника холдингу "Вести", а також редакції газети "Вести" і журналу "Вести.Репортер".

Про це повідомляє сайт видання "Вести".

Обшук проводять у бізнес-центрі "Гулівер" на підставі постанови суду у справі ТОВ "Вести мас-медіа".

Стверджують, що правоохоронці, не пред'явивши жодних документів, виламали двері у приміщення і не пускають юристів та адвокатів холдингу всередину.

Оновлення. Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України, податкова міліція проводить два обшуки,зокрема в нежитловому офісному приміщенні ТОВ «Вести Мас-Медіа» на площі Спортивній у Києві.

Обшуки відбуваються на підставі постанови слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 15.06.2015 року.

"Проведення цієї слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, посадовими особами ТОВ «Вести Мас-Медіа» за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Стверджують, що обшук проходить відповідно до вимог чинного кримінального процесуального законодавства.

Нагадаємо, торік податківці вже обшукували офіс "Вестей" у справі про ухилення від сплати податків і відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. У кримінальному провадженні фігурувало ТОВ "Вести Мас-Медіа".

Раніше медіа-експерти провели контент-аналіз газети "Вести" і повідомили, що в кожному номері транслюються 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram