ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

У четвер депутати можуть звільнити голову СБУ.

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер розгляне подання про звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка.

Крім того, в порядку денному - ратифікація кредитної угоди про отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1,8 млрд євро (законопроект №0031).

Проектів нової редакції закону "Про місцеві вибори", які вже розглянув профільний комітет 17 червня, в порядку денному немає.

У першому читанні передбачено розгляд законопроектів №2966 про фінансування Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг за рахунок надходжень внесків ліцензіатів на регулювання в спецфонд держбюджету; №2029а про єдиний підхід у сфері держрегулювання формування тарифів на комунальні послуги не нижче від економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво і №2449 про надання Національному банку права не зараховувати банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі порушення ним різних нормативів, пов'язаних з девальвацією гривні.

Також у першому читанні розглянуть законопроекти №2980 про звільнення від оподаткування та військового збору доходів у вигляді грошового забезпечення учасників антитерористичної операції і №2052а про дозвіл державних закупівель товарів, робіт і послуг для підготовки і проведення виборів та референдумів без тендерних процедур.

У другому читанні депутати розглянуть законопроекти №2551 про вдосконалення порядку речового забезпечення військових, №2154 про заборону військовослужбовцям у зоні АТО користуватися мобільними телефонами без дозволу командира підрозділу та №2806 про дозвіл видачі зброї службовцям центральних органів виконавчої влади, які перебувають у зоні проведення АТО.

У цілому також розглядатимуть законопроекти №2742 про посилення незалежності та інституційної спроможності НБУ і №2743 про скасування вимоги для Нацбанку давати прогноз курсу гривні під час формування держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram