ГоловнаКультура

Україна сподівається до кінця року приєднатися до "Креативної Європи"

Мінкульт розраховує на гроші від Євросоюзу

Україна сподівається до кінця року приєднатися до "Креативної Європи"
Фото: britishcouncil.org

Україна сподівається до кінця цього року підписати договір про приєднання до "Креативної Європи". це програма Європейської комісії культурно-гуманітарного спрямування, яка надає великі фінансові можливості для розвитку культури в країнах ЄС і "Східного партнерства".

Зараз Міністерство культури України спільно з Міністерством закордонних справ та представництвом у Європейському Союзі проводить консультації з європейською стороною щодо підготовки тексту угоди про участь України в програмі. 15 червня заступник міністра культури Андрій Вітренко заявив, що переговори добігають кінця.

"Ми сподіваємося, що зараз перебуваємо у фінальній стадії переговорів, на етапі узгодження зауважень і поправок в остаточний проект документа. Ми націлені активно працювати для завершення роботи над проектом угоди і сподіваємося на визначення термінів підписання", - сказав Вітренко.

Він зазначив, що приєднання до можливостей "Креативної Європи" дуже очікується українською громадськістю та художніми колами. "Сподіваюся, наші європейські партнери підтримують нас у прагненні перейти до процесу підписання документа у найближчі місяці", - додав він.

Фінансування програми становить майже 1,5 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram