ГоловнаПолітика

На Наливайченка подали до суду підлеглі (оновлено)

Працівники СБУ вимагають скасувати наказ про звільнення

На Наливайченка подали до суду підлеглі (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Наказ голови СБУ Валентина Наливайченка про звільнення керівників підрозділу СБУ боротьби з корупцією та організованою злочинністю оскаржили в суді.

Позов від звільнених керівників головкому надійшов до Окружного адмінсуду Києва 16 червня.

Екс-співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України вимагають визнати протиправним і скасувати наказ Наливайченка №10/448-ос від 12 червня, яким їх зарахували в розпорядження заступника голови СБУ.

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження у цій справі.

Оновлення. Заступник голови СБУ Юрій Артюхов на засіданні парламентського комітету заявив, що йдеться не про звільнення, а про усунення.

"Усунено трьох заступників і трьох начальників в областях на період службової перевірки. Я впевнений, що вони залишаться на посадах... Їх підібрав і призначив я. За кожного я готовий відповідати", - передає слова Артюхова РБК-Україна.

Нагадаємо, 12 червня Наливайченко повідомив, що звільнив заступників начальника Головного управління та начальників управлінь Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram