ГоловнаПолітика

Люди Коломойського створили партію "УКРОП"

Абревіатура розшифровується як "Українське об'єднання патріотів".

Соратники дніпропетровського олігарха Ігоря Коломойського створюють партію "Українське об'єднання патріотів УКРОП".

Депутат Андрій Денисенко, близький до Коломойського, поділився у фейсбуці фотографією машини із символікою нової партії й написав: "Чернігів, 205-й виборчий округ - більше, ніж просто вибори. Уперше в люди - гасло нашої політичної сили, вперше - її назва - "Українське об'єднання патріотів УКРОП". До старту кампанії Геннадія Корбана залишилися лічені години".

Фото: andriy.denysenko.75

Раніше в мережі з'явилися фотографії телефонного листування Олександра Дубініна - ще одного депутата, близького до Коломойського. З них випливає, що на 3 липня заплановано презентувати проект, а на 4 липня - установчі збори. У попередній список членів партії включили Геннадія Корбана, Бориса Філатова, Володимира Парасюка, Дмитра Яроша, Борислава Березу, Юрія Бутусова, Сергія Іванова, Олега Покальчука, Юрія Касьянова. Втім Сергій Іванов, Юрій Бутусов і Юрій Касьянов заявили, що не братимуть участі в цьому партійному проекті.

Партію "Укроп" вже включила у своє соцопитування група "Рейтинг". За політсилу готові віддати свої голоси 1,1% виборців, які підуть на вибори.

Геннадій Корбан висунув свою кандидатуру на довиборах у 205-му мажоритарному окрузі в Чернігові. Голосування тут пройде 26 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram