ГоловнаПолітика

Керрі застеріг Кремль від "подвійної гри" щодо України

Вашингтон очікує прогресу в діяльності робочих груп, доступу спостерігачів ОБСЄ, а також досягнення рішень щодо місцевих виборів на Донбасі.

Керрі застеріг Кремль від "подвійної гри" щодо України
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Державний секретар США Джон Керрі закликав керівництво Росії не вдаватися до "подвійної гри" в ситуації стосовно України, а сприяти прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Про це він заявив у вівторок під час прямого включення на брифінгу в Держдепартаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Якщо не буде зменшення бойових дій і не буде подальшого прогресу в імплементації (Мінських домовленостей. – Ред.), Європа і США будуть мати єдину позицію в продовженні нинішнього рівня санкцій", - сказав держсекретар.

Він зауважив, що

міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров неодноразово запевняв його, що російська сторона "хоче імплементації Мінських угод".

"Але, очевидно, навіть якщо ми це чули і раніше, ми також бачили продовження активності російської сторони з приводу підтримки сепаратистів", - констатував глава зовнішньополітичного відомства США. У зв'язку з цим він назвав такий шлях "непродуктивним".

Керрі підкреслив, що у Вашингтоні очікують побачити прогрес у діяльності робочих груп, доступу спостерігачів ОБСЄ, а також досягнення певних політичних рішень для проведення місцевих виборів на Донбасі.

"Отже, якщо ці речі відбудуться, це буде шляхом уперед, якщо вони не відбудуться і президент Путін вибере для себе подвійну гру й дозволятиме сепаратистам просуватися вперед, це буде великою проблемою для нас", - підсумував Керрі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що шанси на реалізацію мінських домовленостей не дуже високі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram