ГоловнаПолітика

Шокін просить Раду дозволити арешт Клюєва

Клюєв скоїв низку кримінальних злочинів, зазначили в ГПУ

Шокін просить Раду дозволити арешт Клюєва
Фото: Вадим Крутивус

У рамках нового кримінального провадження Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю і ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Як наголошується в повідомленні, Клюєв скоїв низку кримінальних злочинів.

"Правопорушення передбачені ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, отриманих в результаті суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження такого майна, прав на таке майно), ч. 5 ст. 369 (надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, і в інтересах третіх осіб дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 червня Клюєв не з'явився на допит до Генеральної прокуратури України.

3 червня парламент позбавила позафракційного народного депутата Клюєва депутатської недоторканності і дав згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше Шокін заявляв, що Клюєва оголошено в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram