ГоловнаПолітика

СБУ викликала на допит голову Незалежної профспілки гірників

Михайло Волинець має з'явитися в СБУ 18 червня

СБУ викликала на допит голову Незалежної профспілки гірників
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України викликала на допит голову Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Під час вимог всеукраїнських профспілок до уряду, що стосуються питань проведення індексацій заробітних плат, соцвиплат, пенсій, погашення заборгованості із зарплати та впорядкування цін на тарифи, мені вручили повістку від СБУ на допит 18 червня", - написав він.

Волинець заявив, що залякування і створення тиску на профспілкових лідерів є неконструктивними і помилковими й закликав вирішувати конфлікти "через соціальний діалог шляхом переговорів".

Раніше близько 200 мітингувальників перекрили вулицю Грушевського біля будівель Кабміну і Верховної Ради. Мітингувальники біля будівлі Кабміну тримали в руках плакати з написом "Націоналізація. Дельта Банк", а мітингувальники біля будівлі Ради вимагають прийняти в цілому законопроект №1558-1 про врегулювання конвертації валютних кредитів.

Нагадаємо, в квітні близько тисячі шахтарів перекрили рух на вулиці Грушевського біля будівлі Кабміну, вимагаючи зустрічі з прем'єром Арсенієм Яценюком. Голова МВС пізніше заявив, що мітинг шахтарів був проплаченим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram