ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному - звіт про бюджетну політику на 2016 рік.

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розгляне в другому читанні законопроект №2742 про посилення незалежності й інституційної спроможності Національного банку.

Також у порядку денному - звіт міністра фінансів Наталії Яресько про виконання державного бюджету на 2014 рік і про основні напрями бюджетної політики на 2016 рік.

У другому читанні депутати розглянуть законопроекти №2743 про надання дозволу НБУ перераховувати частину прибутку тільки після затвердження радою Нацбанку річної фінансової звітності та формування резервів і №2551 про вдосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців.

У першому читанні заплановано розглянути законопроекти №2406 про збільшення одноразової допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів на 304,5 тис. гривень, до 913,5 тис. гривень, і №2781 про звільнення від оподаткування пенсій учасників бойових дій часів Другої світової війни, інвалідів війни та членів їхніх сімей.

Парламентарії також мають намір розглянути в першому читанні законопроекти №1630 про вдосконалення законодавчого механізму забезпечення захисту професійної діяльності журналістів і №1831 про забезпечення прозорості власності ЗМІ.

Також до порядку включено раніше розглянутий законопроект, який при цьому не виносили на голосування - №2956 про обмеження дії мораторію на примусову реалізацію майна компаній, у статутних капіталах яких державна частка становить не менш ніж 25%, для погашення заборгованості перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами, які постачали природний газ на підставі ліцензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram