ГоловнаПолітика

У Сумах вибухнув офіс "Свободи"

Міліція каже, що замкнула проводка, представники партії - що офіс підірвали.

Фото: mvs.gov.ua

У Сумах у ніч проти вівторка в офісі політичної партії сталася пожежа, повідомляє прес-служба міліції.

Міліціонери патрульної служби, які працювали на вулиці Воскресенській, почули вибух о третій ранку. Прибувши на місце події, вони побачили пожежу на першому поверсі будівлі. Вогонь охопив усе приміщення. Щоб запобігти людським жертвам і поширення вогню на квартири сумчан, розміщені на другому поверсі, правоохоронці викликали пожежників й організували евакуацію мешканців будинку.

Міліціонери опитали свідків, охоронців прилеглих установ, переглянули відео з камер спостереження.

Усі опитані громадяни стверджують, що не бачили сторонніх осіб у цей час поблизу офісу.

"Це фактично виключає версію того, що всередину могли закинути вибухонебезпечний предмет, тобто займання сталося всередині приміщення. За попередніми висновками експертів, причиною загоряння могло стати коротке замикання в електрощитовій. До того ж там було понад 10 літрів фарби, після займання якої і міг статися вибух", - йдеться в повідомленні міліції.

Міліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Керівник Сумської обласної прес-служби ВО «Свобода» Володимир Луговий у фейсбуці повідомив, що вибух стався в офісі цієї партії: "У Сумах вночі стався вибух у штабі Сумської обласної організації ВО "Свобода". Офіс вигорів ущент. Деталі з'ясовуємо..."

Зі свого боку екс-нардеп Ігор Мірошниченко написав, що офіc підірвала "українофобська наволоч", і додав: "Валю всі підозри на недобитих комуняк з риговонялами, недобитих сепарів і московських попів, які зовсім поруч у місті нав'язують українцям "рускій мір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram