ГоловнаПолітика

ГПУ попросила Верховний Суд дозволити знесення вертолітного майданчика Януковича

Нижчі судові інстанції позов відмовилися розглядати

ГПУ попросила Верховний Суд дозволити знесення вертолітного майданчика Януковича
Фото: veselahata.com

Генеральна прокуратура подала позов до Верховного Суду з проханням переглянути рішення нижчих судових інстанцій щодо вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, будівництво якого пов'язують з колишнім президентом Віктором Януковичем.

Раніше суди першої та апеляційної інстанцій залишили без розгляду адміністративний позов прокурора про визнання будівництва майданчика незаконним. Причиною відмови в позові стало те, що прокуратура пропустила терміни звернення до суду. Вищий адміністративний суд також погодився з такими висновками попередніх судових інстанцій. Однак ГПУ не вважає, що термін давності вже минув, у зв'язку з чим і звернулася до вищої судової інстанції.

Органи прокуратури у своїх позовних вимогах доводять, що забудовник не мав усіх необхідних документів, зокрема правовстановлюючих документів на земельну ділянку, документів про результати оцінки впливу на стан навколишнього природного середовища.

Крім того, земельна ділянка, на якій проводилися роботи з будівництва, розташована в Центральному історичному ареалі міста, в межах охоронної зони об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра", в зоні охоронюваного ландшафту та на території пам'ятки історії та ландшафту місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпра". Однак дозволу на виконання будівельних робіт в орган охорони культурної спадщини забудовник не отримав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram