ГоловнаСуспільствоВійна

Яценюк заявив про відновлення газопостачання в Маріуполі і Бердянську

На пошкодженому газопроводі у Донецькій області достроково завершено ремонтні роботи

Яценюк заявив про відновлення газопостачання в Маріуполі і Бердянську
Фото: Надано автором

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє про відновлення газопостачання в Маріуполі Донецької області і Бердянську Запорізької області.

Про це прем'єр написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Поставки газу в Маріуполь і Бердянськ щойно відновлено. "Укртрансгаз" достроково завершив ремонтні роботи на пошкодженому газопроводі у Донецькій області", - написав прем'єр.

За його інформацією, газопроводи відремонтовано, підключено до мережі, вони наповнюються газом.

Яценюк подякував за роботу главі Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" Андрію Коболєву, співробітникам оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз", які, за його словами, два з половиною дні у надважких умовах, під обстрілами, ризикуючи життям, працювали для відновлення газопостачання Маріуполя.

Прем'єр висловив подяку військовослужбовцям сектору "Б", які оперативно розмінували місце пошкодження і зробили ремонт можливим.

У прес-службі "Укртрансгазу" повідомили про завершення ремонтних робіт 14 червня о 18:20, і вже о 19:00 у відключені від газопостачання ділянки трубопроводів подали газ (інформація про розгерметизацію газопроводу "Краматорськ - Донецьк" у центральний диспетчерський департамент компанії надійшла 12 червня о 6:15). До ремонтних робіт залучили близько 50 фахівців компанії і понад 20 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, унаслідок пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ - Донецьк у районі Очеретине поблизу Авдіївки 12 червня, без газу залишилися Волноваха, Маріуполь і Бердянськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram