ГоловнаСвіт

Шістьох вовків і двох левів, які втекли із зоопарку в Тбілісі, вбили спецпризначенці

На вулицях грузинської столиці перебувають ще кілька десятків тварин, які втекли

Шістьох вовків і двох левів, які втекли із зоопарку в Тбілісі, вбили спецпризначенці
Наводнение в Тбилиси
Фото: EPA/UPG

Грузинський загін спецпризначення застрелив шістьох вовків, ведмедя і гієну, що втекли із зоопарку під час повені в Тбілісі.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на телеканал "Руставі-2". Зазначається, що тварин довелося застрелити, оскільки вони становили загрозу для життя людей.

У свою чергу, як передає агентство "Грузія Online", очевидці повідомляють про те, що було також вбито двох левів і тигра.

При цьому на вулицях міста перебувають ще кілька десятків тварин, що втекли. Поліція Тбілісі закликала жителів не залишати свої будинки у зв'язку з масовою втечею хижаків. За даними мерії, всього на волі опинилися шість тигрів, шість левів, сім ведмедів і 13 вовків.

МВС республіки закликало повідомляти про виявлення тварин на гарячу лінію мерії або за телефонами екстрених служб. Для допомоги поліції і рятувальникам мобілізовано армію. Від ранку неділі в небі над столицею Грузії курсують вертольоти. Вони обстежують постраждалі території, в тому числі ведуть розшук звірів, які втекли. У зоні повені працюють бригади рятувальників зі спецтехнікою.

Багатогодинна злива обрушилася на Тбілісі в ніч на неділю, 14 червня. Найбільше від стихії постраждав центр міста, в якому розташований зоопарк. Деякі тварини загинули в звіринці, ще кілька втекли. Частину з них приспали на прилеглих вулицях і повернули в зоопарк.

У столиці та на околицях міста виявилися затоплені двори і перші поверхи більш як сотні приватних будинків, низка підземних переходів і площ, також пошкоджені ділянки декількох автодоріг. Крім того, постраждали лінії електропередачі та об'єкти інфраструктури.

За попередніми даними, жертвами повені стали дев'ять осіб.

За розпорядженням прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі, для ліквідації наслідків повені створено надзвичайний штаб, до якого увійшли представники МВС республіки, мерії Тбілісі і міських районних адміністрацій. Роботу штабу координує Рада з управління кризами та безпеки.

Після чергового засідання штабу Гарібашвілі заявив, що "ситуація залишається дуже складною, збитки, завдані стихією, досить великі". За словами голови кабміну, для того, щоб відновити нормальний ритм роботи міста, буде потрібно час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram