ГоловнаПолітика

Росія ставить під сумнів кордони України і міжнародний порядок, - Коморовський

Захід має розуміти своїх східних і південних сусідів, вважає президент Польщі

Росія ставить під сумнів кордони України і міжнародний порядок, - Коморовський
Фото: EPA/UPG

Агресивна політика Росії ставить під сумнів як кордони України, так і основи міжнародного порядку, тому країни Європи мають зміцнювати своє взаєморозуміння.

Про це сказав президент Польщі Броніслав Коморовський, відкриваючи другий день саміту Wrocław Global Forum у столиці Нижньої Сілезії, передає Польське радіо.

"Західні держави мають зміцнювати взаєморозуміння і солідарність", - сказав Коморовський.

"Це розуміння має бути взаємним: у Європі західні країни мусять розуміти своїх східних і південних сусідів", - додав президент. Він зазначив, що агресивна політика Росії ставить під сумнів як кордони України, так і основи міжнародного порядку.

Також Коморовський згадав, що згідно з опитуваннями, деякі суспільства в Європі не готові захищати свої країни. Тому, як додав він, треба постійно зміцнювати єдність країн Заходу.

"Інакше підвалини нашої свободи, в тому числі польської свободи, яку ми відновили 25 років тому, під час випробування, в момент кризи, можуть ослабнути", - сказав президент Польщі.

Нагадаємо, на виборах президента в Польщі переміг кандидат від найбільшої польської опозиційної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram