ГоловнаСуспільствоПодії

Запасів газу для Маріуполя вистачить на лічені години

Металургійні заводи міста припинили відбирати газ.

Запасів газу для Маріуполя вистачить на лічені години
Фото: atn.ua

У результаті пошкодження газопроводу в районі села Очеретине протягом 4-7 годин припиниться газопостачання Маріуполя. Про це повідомили в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

"Залишкового газу вистачить для жителів міст Бердянськ, Ялта (Запорізька область) орієнтовно до 20:00. Для жителів Маріуполя - на 4-7 годин, за умови повного припинення газоспоживання промисловістю. "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча, за попередньою інформацією, споживання газу припинили", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що газопостачання міст призупинять на час проведення ремонтних робіт. Якщо не буде бойових дій, вони займуть від півтора до двох діб.

Газопровід було пошкоджено снарядом, який влучив у газорозподільну станцію ємністю приблизно 1000 кубометрів. Газопровід високого тиску живить Маріуполь, Селідове, Авдіївку.

Труба розташована на значній глибині, тому влада вважає, що по ній стріляли цілеспрямовано.

"Спочатку висота стовпа полум'я газу сягала 70 м, зараз вона зменшилася приблизно до 45 м. Навколо дуже висока температура", - розповів раніше начальник Авдіївського міськвідділення міліції Олександр Косенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram