ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області підірвали залізничну гілку до Вуглегірської ТЕС

Пошкоджено близько 300 метрів колії.

У Луганській області підірвали залізничну гілку до Вуглегірської ТЕС
Фото: dumskaya.net

У ніч проти п'ятниці в Луганській області підірвали залізницю, якою доправляють вугілля на Вуглегірську теплоелектростанцію.

Залізничну колію, як повідомляють на сайті голови Луганської області Геннадія Москаля, підірвали після другої години ночі на перегоні "Попасна - Роти", що на контрольованій Україною території Луганської області, за декілька кілометрів від лінії розмежування.

"Очевидно, вибухівку заклала й активувала ворожа розвідувально-диверсійна група. Вибух стався на 5-6-му кілометрі залізниці в напрямку Світлодарська (місто на контрольованій Україною території Донецької області), в результаті пошкоджено близько 300 метрів колії", - сказано в повідомленні.

Москаль зазначає, що підірвана гілка - одна зі стратегічно важливих, її використовують, щоб доправляти вугілля з держпідприємств "Первомайськвугілля" і "Лисичанськвугілля" (на контрольованій Україною території) на Вуглегірську теплоелектростанцію у Світлодарську.

Зараз на місці працюють ремонтні бригади і співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Відновлювальні роботи ускладнює те, що підходи до залізничної колії в багатьох місцях заміновано. Завтра до кінця дня залізничний рух планують відновити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram