ГоловнаПолітика

Слідство розглядає версію про підпал нафтобази під Києвом власниками

Пальне могли знищити, щоб приховати докази злочинів

Слідство розглядає версію про підпал нафтобази під Києвом власниками
Фото: Facebook/ДСНС

Слідство розглядає версію про підпал нафтобази "БРСМ-Нафта" під Києвом власниками, щоб знищити нафтопродукти, що фігурують у кримінальній справі.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба ради.

"Нафтобазу побудувало найближче оточення Януковича незаконно і без будь-яких дозволів. Більше того, слідство розглядає версію, що підпал не був випадковістю, а щоб приховати нафтопродукти, щодо яких велося слідство в МВС", - сказав Турчинов.

Він заявив, що нафтобазу було побудовано "безпосередньо за парканом військової частини, щоб безкоштовно використовувати логістичну інфраструктуру, побудовану військовими".

За його словами, на території військової частини, яка обслуговувала Васильківський військовий аеродром, зберігався великий арсенал боєприпасів великої потужності, але військові змогли вивезти боєприпаси в перші години пожежі.

Секретар РНБО додав, що всі причетні до цієї трагедії, а також ті, хто закривав очі на будівництво цього вогненебезпечної об'єкту біля військових арсеналів, нестимуть кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, за даними директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом виникла через непередбачувану реакцію під час кустарного виробництва бензину.

Наприкінці травня Головне слідче управління МВС почало розслідувати кримінальне провадження щодо посадових осіб групи компаній "БРСМ".

Мережу заправок "БРСМ-Нафта" пов'язують з міністром вуглемпрому при Вікторові Януковичу Едуардом Ставицьким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram