ГоловнаСвіт

Європарламент підтримав перенесення ЧС-2018 і ЧС-2022 з Росії та Катару, якщо розкриються факти корупції

ЄП зажадав від Блаттера негайно покинути пост президента ФІФА

Європарламент підтримав перенесення ЧС-2018 і ЧС-2022 з Росії та Катару, якщо розкриються факти корупції
Фото: EPA/UPG

Європарламент у четвер ухвалив резолюцію, в якій підтримав перенесення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років з Росії та Катару відповідно, якщо буде доведено, що вибір місць проведення чемпіонатів був результатом корупційних дій.

Текст документа опубліковано на сайті Європарламенту.

Так, резолюція закликає почати повномасштабне розслідування обставин перемоги заявок Росії і Катару на проведення чемпіонатів світу у 2018-му і 2022 роках відповідно.

Крім того, резолюція вимагає від Йозефа Блаттера негайно покинути пост президента Міжнародної федерації футболу. На його посаду пропонується призначити виконувача обов'язків президента ФІФА.

Вибори нового глави ФІФА попередньо призначено на 16 грудня. Основним претендентом на цей пост вважається президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні. Ще до переобрання Блаттера і його подальшого рішення покинути пост глави ФІФА на тлі корупційного скандалу Платіні погрожував, що УЄФА може в повному складі піти з-під егіди Міжнародної федерації футболу.

Напередодні Федеральне управління юстиції Швейцарії вилучило зі штаб-квартири ФІФА жорсткі диски офісних комп'ютерів Йозефа Блаттера, генерального секретаря організації Жерома Вальке і фінансового директора Маркуса Каттнера.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар ФІФА Жером Вальке заявив, що підстав для перевиборів господарів ЧС-2018 і ЧС-2022 немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram