ГоловнаСвіт

Одного з найвпливовіших китайських чиновників засудили до довічного терміну

Колишнього діяча компартії визнали винним в отриманні хабара у $21 млн.

Одного з найвпливовіших китайських чиновників засудили до довічного терміну
Чжоу Юнкан
Фото: EPA/UPG

Колишнього міністра громадської безпеки КНР Чжоу Юнкана засудили до довічного ув'язнення після закритого суду за хабарництво, зловживання владою та розкриття державних таємниць.

Про це повідомляє агентство "Синьхуа".

Чжоу Юнакана визнано винним в отриманні хабара розміром близько 130 млн юанів (приблизно $21 млн). Згідно з постановою суду, Чжоу перевищував свої службові повноваження у змові з п'ятьма людьми. Перевірку щодо Чжоу почали після того, як його дружина і син отримали гроші і власність загальною вартістю майже у 130 млн юанів.

Рішенням Тяньцзіньського муніципального суду колишнього міністра засуджено до довічного ув'язнення, а також позбавлення політичних прав і конфіскації особистого майна.

Звинувачення Чжоу висунули у квітні 2015 року. Найжорстокішим покаранням за хабарництво в Китаї є смертна кара, а розголошення державних таємниць і зловживання силою може каратися строком до сімиох років в'язниці. Як зазначає агентство, Чжоу визнав свою провину і не подаватиме апеляцію.

72-річний Чжоу був членом Постійного комітету Політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю (ЦК КПК). Він курував не тільки держбезпеку, але і нафтову галузь країни. У 2012 році Чжоу пішов у відставку. У Китаї він вважався одним із найбільших політиків, у якого були суттєві бізнес-активи по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram