ГоловнаСвіт

Миротворців ООН звинуватили у сексуальній експлуатації населення бідних країн

Третина інцидентів за участю ООНівських миротворців пов'язана із сексуальною експлуатацією неповнолітніх

Миротворців ООН звинуватили у сексуальній експлуатації населення бідних країн
Миротворцы ООН (архив)
Фото: EPA/UPG

Управління служб внутрішнього нагляду ООН опублікувало доповідь, з якої випливає, що миротворці ООН користуються убогістю місцевого населення для купівлі сексуальних послуг.

Як повідомляє ВВС, зафіксовано 480 таких інцидентів, при цьому третина з них пов'язана з неповнолітніми.

У документі йдеться, що сотні жінок на Гаїті і в Ліберії пропонували секс миротворцям через голод і злидні. Ті розплачувалися їжею, готівкою, ювелірними виробами, мобільними телефонами та іншими цінними предметами.

Загалом фахівці з 2008-го по 2013 рік змогли виявити 480 таких інцидентів, при цьому третина з них пов'язана з неповнолітніми жителями цих країн. Доповідь стверджує, що ця цифра значно більша, оскільки вибірку зроблено тільки у двох країнах, а секс за гроші - це поширена практика у миротворчих місіях ООН.

За даними Associated Press, у 2013 році зафіксовано ще 66 фактів "сексуального бартеру", у 2014 році - 51. Доповідь стверджує, що за останні 10 років поменшала кількість випадків сексуальної експлуатації місцевого населення.

У 2005 році миротворців ООН у Конго звинуватили в педофілії, аналогічний скандал стався у 2008 році під час миротворчої місії організації у Кот-д'Івуарі.

У миротворчих місіях ООН зараз беруть участь близько 125 тис. осіб, дислокованих у низці країн по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram