ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні створять базу легальної зовнішньої реклами, - законопроект

З вулиць планують прибрати до 17% усіх білбордів

В Україні створять базу легальної зовнішньої реклами, - законопроект
Фото: revolverdesign.net

В Україні з'явиться електронно-інформаційна база легальної зовнішньої реклами.

Про це йдеться у законопроекті №2702 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавчого регулювання у сфері зовнішньої реклами" (автори Олександр Опанасенко, Леонід Ємець, Олена Матузко та Віталій Сташук), пише РБК-Україна.

Дозвільні органи вноситимуть у базу інформацію про подані заявки на встановлення рекламних конструкцій, видані та анульовані дозволи.

Законопроект вже розглянув парламентський комітет зі свободи слова і рекомендував депутатам підтримати його в першому читанні.

Законодавці прогнозують, що імплементація документа дозволить швидко демонтувати з вулиць 15-17% незаконно виготовлених бордів.

Також законопроект передбачає обов'язкові громадські слухання для виділення місць під рекламні конструкції. До другого читання у документ заплановано зміни, які дозволять будь-кому бачити повну інформацію з того чи іншого борду.

"Кожна людина зможе зайти в Інтернет і легко отримати інформацію, що за цією адресою встановлено таку конструкцію. Ні - це означає, що вона незаконна", - заявив один із розробників законопроекту Леонід Ємець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram