>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Три клуби Прем'єр-ліги не пройшли ліцензування на наступний чемпіонат

Зібрати 16 команд - заледве чи здійсненне завдання

Три клуби Прем'єр-ліги не пройшли ліцензування на наступний чемпіонат
Фото: fpl.ua

У середу відбулося засідання атестаційного комітету ФФУ. Ліцензії на участь у наступному сезоні Прем'єр-ліги отримали 9 клубів елітного дивізіону і чемпіон Першої ліги «Олександрія», повідомляє канал «Футбол 1».

«Дніпро», «Зоря», донецький «Металург» і «Волинь» не отримали атестат через відсутність представників клубів на засіданні ФФУ.

Ліцензію не видали «Говерлі», хоча представники команди були вчора на видачі атестатів. Ужгородський клуб і «Волинь» не підписали меморандум про погашення боргів перед гравцями. Нагадаємо, раніше повідомляли, що «Говерла» не платить зарплату своїм футболістам уже 13 місяців. Борги луцької команди становлять 4-6 місяців.

А ось «Металіст», «Зоря», запорізький «Металург» і «Чорноморець» отримали ліцензії, незважаючи на значні борги - клубам удалося домовитися з гравцями про реструктуризацію боргів.

Нагадаємо, 17 червня в Києві відбудеться зустріч керівників клубів УПЛ і босів ФФУ, на якій обговорюватимуть майбутнє українського футболу. Раніше голова ФФУ Андрій Павелко заявляв, що буде боротися за 16 клубів в УПЛ. Не виключено, що вакантні нині місця (насамперед «Говерли» та «Волині») займуть клуби Першої ліги. Раніше повідомляли, що ФФУ веде переговори про підвищення в класі «Гірник-Спорту» (Комсомольськ) і «Зірки» (Кіровоград).

Додамо, місце донецького «Металурга» у Прем'єр-лізі, ймовірно, займе дніпродзержинська «Сталь».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram