ГоловнаСуспільствоВійна

Вулиця Раскової в Києві стане вулицею Сверстюка

Комуністичну вулицю перейменують на Трипільську.

Вулиця Раскової в Києві стане вулицею Сверстюка

Комісія з питань найменувань погодила перейменування двох вулиць Києва і присвоєння назв ще двом.

Про це повідомив секретар комісії Київради з культури і туризму Павло Бригинець на своїй сторінці у фейсбуці.

"Члени комісії підтримали перейменування вул. Марини Раскової в Дніпровському районі на вулицю Євгена Сверстюка, надання вулиці з проектною назвою Житлова в Печерському районі імені Кахи Бендукідзе; перейменування вулиці Комуністичної в Дарницькому районі (мкрн Бортничі) на вулицю Трипільську, найменування безіменної частини вулиці від Пирогова до вул. Академіка Заболотного в Голосіївському районі вулицею Академіка Петра Тронька. На засіданні також обговорювали перейменування вулиці Мате Залки на вул. Остапа Вишні, проте відклали ухвалу, адже вул. Остапа Вишні вже є в Києві", - написав він.

Бригинець повідомив, що відповідні перейменування вже пройшли громадські обговорення, тому у членів комісії не виникло жодних заперечень.

Під час засідання обговорювали й перейменування вул. Мате Залки на честь лідера ОУН Романа Шухевича, проте ініціативу не підтримали і відправили питання на доопрацювання.

Зараз у Комісії є перелік 100 вулиць Києва, що підлягають обов'язковому перейменуванню за законом про заборону радянської символіки.

Марина Раскова - радянська льотчиця-штурман, відзначилася у Другій світовій війні. Вона не пов'язана з Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram