ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї відклала поїздку до США через спалах коронавірусу

Усього від вірусу, що прийшов до Південної Кореї з Близького Сходу, загинули 9 осіб, 108 інфіковані.

Президент Південної Кореї відклала поїздку до США через спалах коронавірусу
Пак Кын Хе (слева)
Фото: EPA/UPG

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе відклала запланований на ці вихідні візит до США, щоб перевірити, як борються зі спалахом коронавірусу (MERS) у країні.

Про це повідомляє ВВС.

Усього від вірусу загинули дев'ять осіб, 108 інфіковані.

Це найбільша спалах MERS у світі за межами Близького Сходу, де вперше зафіксували вірус. До Південної Кореї він потрапив минулого місяця - його завіз громадянин країни, який заразився під час бізнес-поїздки до Саудівської Аравії. Влада Республіки Кореї вживає екстрених заходів, аби запобігти розповсюдженню вірусу. Закрито 1,9 тис. навчальних закладів і дитсадків, скасовано сотні масових заходів, усі, хто контактував із виявленими носіями вірусу, перебувають на карантині.

Зараз від вірусу MERS немає лікування.

Для запобігання зараженню слід дотримуватися заходів загальної гігієни: уникати контакту з хворими тваринами, регулярно мити руки до і після дотику до тварин, не пити сире верблюже молоко, не вживати в їжу м'ясо, яке не пройшло належної теплової обробки.

Для профілактики захворювання рекомендують регулярно перевітрювати приміщення, робити вологе прибирання, дотримуватися правил особистої гігієни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram