ГоловнаПолітика

Мешканці провідних країн НАТО підтримують вступ України в Альянс

Європейські країни не готові воювати за союзників по блоку.

57% жителів восьми провідних країн НАТО, яких опитав американський Pew Research Center, підтримують вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Опитування проводили з 6 квітня по 15 травня 2015 року, опитано 11116 респондентів у вісьмох країнах-членах НАТО (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Іспанія, Британія та США).

Порівняно небагато підтримує відправку зброї в Україну (41%), проте 70% виступають за надання Києву економічної допомоги.

Фото: pewglobal.org/

У середньому 39% у країнах НАТО вважають, що Росія є головним винуватцем конфлікту, який триває на Східній Україні. Проросійських сепаратистів, які посіли друге місце, звинувачують лише 18% опитаних.

Половина респондентів кажуть, що Росія є головною військовою загрозою для інших сусідніх народів.

Менш ніж половина опитаних (48%) вважає, що їхня країна повинна використовувати військову силу, якщо Росія почне серйозний військовий конфлікт із сусіднім народом, який є союзником по блоку НАТО, тоді як 42% виступають проти.

При цьому частка прихильників використання сили серед американців і канадців більша, ніж у країнах Європи (56% і 53% відповідно). При цьому 58% німців вважають, що їхня країна не повинна воювати за союзника по НАТО.

У середньому тільки чверть опитаних мають позитивну думку про Росію.

Pew Research Center - американська неурядова організація.

Нагадаємо, за даними українських опитувань, вступ у НАТО підтримують понад 50% українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram