ГоловнаСуспільствоПодії

На охопленій полум'ям нафтобазі під ранок прогримів новий вибух (оновлено)

Учорашні вибухи забрали життя трьох людей.

На охопленій полум'ям нафтобазі під ранок прогримів новий вибух (оновлено)
Фото: Макс Требухов

На охопленій полум'ям нафтобазі в с. Крячки Васильківського району Київської області близько 5:30 стався вибух, повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на очевидців.

Прес-служба полку "Азов", бійці якого взяли під охорону периметр навколо пожежі, повідомляє, що за ніч було декілька вибухів.

"За сьогоднішню ніч сталося кілька вибухів, від одного з них постраждали пожежники. За прогнозами, це не останні вибухи, тому рятувальники готуються до них. Найбільша загроза, яка зараз існує, - це дощ. Він призведе до катастрофічного забруднення місцевості", - йдеться на сторінці полку у фейсбуці.

Як написав голова МВС Арсен Аваков у своєму твіттері, до ранку повністю вигоріли 4 ємності з пальним. Горіння локалізували, розрахунки пожежників контролюють периметр, додав він.

"Фахівці наполягають на безпечному варіанті - локалізувати вогонь і дати вигоріти. Не хочемо платити життями пожежників за швидкість гасіння", - додав Аваков.

Як повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій, протягом ночі пожежники охолоджували два резервуари на нафтобазі "БРСМ-Нафта", а також на поруч розташованій базі KLO.

Оновлено 10:25. Як повідомив на брифінгу голова ДСНС Микола Чечоткін, "о 5:00, орієнтовно, стався хлопок, це був не вибух, а хлопок. Відкрилася одна цистерна, в результаті чого ситуація абсолютно не погіршилася на території бази. Периметр повністю контролюється, і пожежа за периметр не вийде", - цитує Чечоткіна "112 Украина".

Зі свого боку голова МВС Арсен Аваков повідомив, що до місця пожежі підтягнули пожежні танки, які повинні відбуксирувати згорілу техніку рятувальників, щоб полегшити доступ для вогнегасників.

Оновлено 11:30. На сайті МВС повідомляють, що постраждалих унаслідок детонації однієї з ємностей немає.

Нагадаємо, у другій половині вівторка влада повідомляла, що на нафтобазі горять лише три із 17 резервуарів.

Близько 8:00 9 червня на нафтобазі сталося 6 вибухів наземних резервуарів, у результаті чого троє пожежників загинули і 12 осіб постраждали (з них 6 співробітників ДСНС).

Пожежа на нафтобазі почалася у другій половині дня 8 червня. Тоді отримали опіки і були госпіталізовані кілька працівників нафтобази. Згодом один із них помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram