ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський газ для України до кінця року може подешевшати до 184 доларів

"Газпром" назвав розрахункові ціни на третій і четвертий квартали

Російський газ для України до кінця року може подешевшати до 184 доларів
Александр Медведев
Фото: hockey-live.ru

Розрахункова ціна російського газу для України на третій квартал становить 287,15 долара за тисячу кубометрів, на четвертий - 262,5 долара. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Ця ціна не враховує знижку, яку може надати Росія, зменшивши мито. Експортне мито розраховують за такою формулою: із ціною 333,3 долари США і вище за 1 тис. куб. м газу знижка становить 100 доларів, в разі ціни, що нижча за 333,3 долара, - 30% від ціни.

Тож якщо знижку продовжать, у третьому кварталі Україна купуватиме російський газ по 201 долару, у четвертому - по 184 долари.

"Питання знижки обговорюють, воно в руках переговорних сторін. Чув, що є прогрес у перемовинах про знижку, але ми в цих переговорах участі не беремо", - заявив Медведєв.

Зараз ціна становить 247,2 долара з урахуванням знижки.

Нагадаємо, голова Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що робоча група з приводу тристоронніх газових консультацій Україна-Росія-ЄС минулого тижня в Брюсселі досягла певних домовленостей про продовження "зимового пакета". "Я думаю, що отримаємо [знижку]. Прогрес у переговорах не дає підстав говорити, що ми не отримаємо знижки", - додав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram