ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про співробітництво у розвідці

В умовах російської агресії проти України така співпраця неможлива

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про співробітництво у розвідці
Фото: susanin.udm.ru

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №466-VIII "Про денонсацію угоди між Україною і РФ про співробітництво в галузі військової розвідки".

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон денонсує угоду між Україною та РФ про співробітництво в галузі військової розвідки, підписану 26 серпня 1997 року в Києві і ратифіковану Верховною Радою України 7 лютого 2002 року.

У пояснювальній записці зазначається, що сьогодні Росія веде широкомасштабну "гібридну" війну проти України у східних регіонах України, зокрема шляхом озброєння і всебічної підтримки терористів і сепаратистів, у тому числі здійснення російськими спецслужбами провокацій і диверсій.

"В умовах ворожої діяльності спецслужб Росії проти України співпраця між спецслужбами наших держав, зокрема військовими розвідками, стає неможливою, оскільки абсолютно не відповідає об'єктивним обставинам і є зрадою національних інтересів України", - йдеться в пояснювальній записці.

Раніше сьогодні Порошенко підписав закони про денонсацію угод з Росією з військових міждержавних перевезень і транзиту через Україну російських військових у Молдову.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада денонсувала п'ять військових угод з Росією. А напередодні уряд ухвалив рішення розірвати військово-технічний договір з Росією від 1993 року. У березні Україна також розірвала договір про малий прикордонний рух з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram