ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль оприлюднив 65 злочинів "Айдару"

Голова Луганської області підкріпив звинувачення проти Мельничука фактами.

Голова Луганської області Геннадій Москаль надіслав генпрокурору Вікторові Шокіну та міністру внутрішніх справ Арсенові Авакову перелік злочинів, скоєних добровольцями "Айдару" в зоні АТО.

Як зазначає Москаль, частина із цих "добровольців" не була офіційно оформлена в батальйоні, втім тодішній комбат "Айдару" Сергій Мельничук надав їм зброю.

"Із трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки в Києві, Київській і Житомирській області, - обурився Москаль. - Тоді як є купа фактів викрадень, вимагань, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї і т.д. в зоні проведення АТО".

Він зазначає, що, як правило, ці злочини здійснили так звані добровольці, які отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки «Айдару», але за документами в батальйоні не значилися.

"Я ще раз наголошую, що частина «Айдару» дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні. У переліку лише 25% злочинів, серед яких найважчі та найрезонансніші - викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів, пограбування підприємців тощо", - наголосив Москаль.

Він зажадав розслідувати оприлюднені факти злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram