ГоловнаСуспільствоПодії

На Оболонській набережній у Києві пройшов Марш рівності

Перед початком заходу відбулися сутички

На Оболонській набережній у Києві пройшов Марш рівності, який організувала ЛГБТ-спільнота.

Як повідомляє "Громадське", учасники гей-параду пройшли близько 500 метрів набережною. На цьому захід завершився.

Міліція попросила учасників маршу розходитися дворами з міркувань безпеки. Пізніше, однак, з'явилася інформація, що в дворах представників ЛГБТ-спільноти чекають люди з битами. У зв'язку з цим правоохоронці супроводжують людей, які взяли участь у марші.

Фото: hromadske.tv

Поблизу місця проведення Маршу рівності помітили автобуси "Правого сектору".

Фото: hromadske.tv

Нагадаємо, перед початком Маршу рівності сталася сутичка між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодих людей. Вони розпорошили в натовп сльозогінний газ і кинули димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер, його забрала швидка. Затримано близько десяти нападників, серед них також є потерпілі.

Раніше Дмитро Ярош заявив, що "Правий сектор" збирається зірвати Марш рівності, який планується на 6 червня. При цьому він описав гомосексуалів як "хитрих і агресивних грішників-марксистів". Мер Києва Віталій Кличко на своєму сайті також закликав ЛГБТ-спільноту не проводити марш в цьому році, щоб не нагнітати ситуацію в місті.

Читайте: Парасюк хоче відправити учасників гей-параду на Донбас

Зазначимо, що представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - в 2013 році - увінчалася успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram