ГоловнаПолітика

Порошенко: безвізовий режим - пріоритет України

Глава української держави привітав нового президента Латвії

Порошенко: безвізовий режим - пріоритет України
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Раймондсом Вейонісом, якого 3 червня обрано на посаду Президента Латвії.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент України привітав колегу і висловив сподівання на подальше інтенсивне співробітництво з надійним партнером України - Латвією.

Порошенко наголосив на високому рівні підтримки України, її суверенітету та європейського майбутнього з боку Латвії, в чому він переконався під час недавнього візиту в Ригу на саміт "Східного партнерства", і підкреслив, що Україна серед своїх пріоритетів бачить отримання європейської перспективи та запровадження безвізового режиму з ЄС.

Глава української держави підкреслив важливість подальшого співробітництва між двома країнами, зокрема в контексті надання експертизи та підтримки у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, участь у трастових фондах НАТО і у військово-технічній сфері.

Раймондс Вейоніс подякував за привітання, запевнив у підтримці подальшого розвитку партнерства між Україною та Латвією, а також висловив надію на мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко запросив латвійського колегу відвідати Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram