ГоловнаПолітика

Порошенко просить Меркель про додаткову фінансову підтримку Україні

Президент також сподівається, що лідери "Великої сімки" продемонструють рішучу підтримку України

Порошенко просить Меркель про додаткову фінансову підтримку Україні
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Співрозмовники обговорили економічну ситуацію в Україні. Президент України закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації, а також для енергетичної стабільності України і ЄС", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Меркель також обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі, зокрема, атаку бойовиків на Мар'їнку Донецької області.

"Глава держави висловив сподівання, що лідери "Великої сімки" на саміті в Німеччині продемонструють єдність і рішучу підтримку України. Президент України та Федеральний канцлер Німеччини також висловили сподівання щодо результативності зустрічі на рівні політичних директорів міністерств закордонних справ у рамках нормандського формату в Парижі 10 червня і домовилися про подальші кроки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що в рамках зустрічі "Великої сімки" (G7) в Баварії проведе двосторонню зустріч з Президентом США Бараком Обамою, під час якої сторони обговорять ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram