ГоловнаПолітика

Порошенко розповів Обамі про атаку бойовиків на Мар'їнку

США запевнили Україну в повній підтримці її суверенітету та територіальної цілісності

Порошенко розповів Обамі про атаку бойовиків на Мар'їнку
Фото: twitter.com/poroshenko

Президенти України і США обговорили останній розвиток ситуації на Донбасі, зокрема після наступу на українські сили під Мар'їнкою, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Про це Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом США Бараком Обамою, передає прес-служба Глави держави.

"Президент Порошенко і Президент Обама констатували, що повне виконання Мінських домовленостей є запорукою мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів країн "Великої сімки", яка відбудеться 7 червня в Німеччині, зокрема в питанні продовження тиску на Росію, в тому числі і через санкції з метою виконання Росією і бойовиками, яких вона підтримує, Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначає прес-служба українського лідера, Президент Обама запевнив у повній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Він також вказав на лідерство Президента України у втіленні реформ і досягнення вагомих результатів на цьому шляху.

Президент Порошенко подякував за значну допомогу в зміцненні обороноздатності України, зокрема через проведення спільних навчань, і закликав до подальшої співпраці.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пов'язав наступ бойовиків на донецькому напрямку із самітом "Великої сімки", на який не покликали Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram