ГоловнаСвіт

Прозорість виборів у Туреччині забезпечать 70 тис. добровольців

Реджеп Ердоган сподівається розширити президентські повноваження в разі перемоги владної партії.

Прозорість виборів у Туреччині забезпечать 70 тис. добровольців
Фото: segodnya.ua

У Туреччині завершується підготовка до парламентських виборів, які пройдуть у неділю, 7 червня.

Про це повідомляє euronews.

Багатьох турків, особливо молодь, турбує питання прозорості та безпеки процесу. У зв'язку із цим за прозорістю виборів у Туреччині будуть спостерігати 70 тис. добровольців організації "Голосуй і перевіряй" у 162 містах у 45 провінціях країни.

"Наші спостерігачі працюватимуть на двох фронтах. Перший обов'язок волонтерів очевидний: вони будуть спостерігати за самим процесом голосування. Другий полягає в тому, щоб відслідковувати процес підрахунку бюлетенів. Наші добровольці перерахують бюлетені, опущені в 174 тис. урн для голосування. Потім ми порівняємо результати з офіційними. Тому в день голосування все буде під контролем", - розповів представник "Голосуй і перевіряй".

Президентові Реджепу Таїпу Ердогану, який має намір змінити конституцію і розширити президентські повноваження, вигідно, щоб перемогу здобула владна Партія справедливості і розвитку. Крім цієї політичної сили, серед фаворитів - лівоцентристи з опозиційної Народно-республіканської партії і націоналістична Партія національної дії. Шанси пройти до парламенту має і прокурдська Народно-демократична партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram