ГоловнаПолітика

Держдеп не може назвати точну кількість росіян, які воюють на Донбасі

Росія ретельно приховує участь своїх військовослужбовців у конфлікті

Держдеп не може назвати точну кількість росіян, які воюють на Донбасі
Фото: ria56.ru

Визначити точну кількість російських військ, залучених до операцій на сході України, дуже важко, оскільки Кремль ретельно приховує і маскує всі ознаки участі росіян у цьому конфлікті.

З такою заявою виступила під час щоденного брифінгу у Вашингтоні в четвер офіційний представник Державного департаменту США Марі Харф, передає Укрінформ.

"Важко встановити точну кількість (військових РФ - ред.), яку російський уряд зараз намагається приховати", - зазначила представник Держдепу, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву Петра Порошенка про те, що на території України перебувають понад 9 тис. російських військових.

"Ми знаємо, що кількість російських бойовиків, які воюють на боці сепаратистів, є значною", - продовжила Харф.

Офіційний представник Держдепартаменту США також зазначила, що у Вашингтоні "поділяють стурбованість" української сторони у зв'язку з "продовженням атак з боку російсько-сепаратистських об'єднаних сил на території, контрольованій українськими урядовими силами".

Крім того, за словами Харф, американська сторона стурбована тим, що Росія не зробила додаткових кроків з імплементації мирних домовленостей, досягнутих у Мінську.

Нагадаємо, раніше заступник командувача АТО Валентин Федичев заявив, що на Донбасі перебувають не менш як 9000 військовослужбовців РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram