ГоловнаКультура

Уряд виділив 1 млн грн на участь України у Франкфуртському книжковому ярмарку

Для підготовки до ярмарку в Держкомтелерадіо створили робочу групу

Уряд виділив 1 млн грн на участь України у Франкфуртському книжковому ярмарку
Франкфуртская книжная ярмарка
Фото: EPA/UPG

Фінансово-економічний блок Кабміну дав згоду на те, щоб виділити 1 млн 100 тис гривень на участь України у Франкфуртському книжковому ярмарку, що відбудеться з 14 по 18 жовтня 2015 року.

Про це розповів президент Української асоціації книговидавців Олександр Афонін у блозі на сайті Читомо.

"27 травня в телефонній розмові Кириленко повідомив мені, що фінансово-економічний блок уряду дав згоду на виділення 1 млн 100 тис гривень на оплату 100 кв. м виставкових площ і розробку концепції, дизайну стенду і програми делегації, яка представлятиме Україну на ярмарку", - розповів він.

Для підготовки до участі України в книжковому ярмарку у Франкфурті при Держкомтелерадіо створили робочу групу. До її складу увійшли Олександра Коваль, Ольга Жук, Костянтин Родін, Анетта Антоненко, Костянтин Кожум'яка, Володимир Карасьов, Олександр Красовицький, Юлія Орлова, Артем Лобанов, Олексій Кононенко та Олександр Афонін.

Повідомляється, що найближчим часом відбудеться друге засідання робочої групи, на якій почнуть підготовку концепції українського стенду і його дизайну, розроблять пропозиції про програму участі української делегації і складу цієї делегації, а також обговорять інформаційний пакет, який має бути представлено у Франкфурті (йдеться про каталоги видавництв, каталог творів українських авторів та інші інформаційні матеріали).

Олександр Афонін зазначає, що досі Україну не було адекватно представлено на Франкфуртському книжковому ярмарку, який є однією з найбільших подій у світі книговидання. Українські стенди були дуже маленькі і не відображали повною мірою того, яким насправді є українське книговидання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram