ГоловнаКультура

На кінофестивалі у Шеффілді представлять українське документальне кіно

Презентація отримала назву Keep Calm and Shoot in Ukraine

На кінофестивалі у Шеффілді представлять українське документальне кіно

На міжнародному фестивалі документального кіно у Шеффілді (Великобританія), який відбудеться з 5 по 10 червня, представлять українське документальне кіно.

Про це повідомляє прес-служба Британської ради в Україні.

Зокрема, на кіноогляд їде українська делегація, щоби взяти участь у конференції, присвяченій Україні. Презентація української документалістики під назвою Keep Calm and Shoot in Ukraine відбудеться 7 червня. У ній візьмуть участь режисер Сергій Буковський, Валентин Васянович, Роман Бондарчук, а також Олександра Миколишин з Центру Довженка і глава Держкіно Пилип Іллєнко. Модератором виступить британський кінокритик Ян Гайдн Сміт, який спеціалізується на східноєвропейському регіоні.

Також від України на фестиваль їдуть продюсери, представники команди Docudays UA, фестивалю "86" і Британської ради в Україні.

Крім того, на конференції представлять перший Каталог українського документального кіно, куди увійшли фільми, зняті у 2013-2015 роках. Каталог створив кінофестиваль Docudays UA за державної підтримки.

В офіційній програмі Sheffield Doc/Fest також покажуть українські фільми: у секцію Instigators&Agitators, присвячену фільмам про історію радикальних вчинків, увійшли "Все палає" Олександра Течинського і "Майдан" Сергія Лозниці. У документальному конкурсі за приз боротиметься один із переможців фестивалю Докудейс-2015 - фільм "Медик іде останньою" Світлани Шимко. У повнометражному конкурсі представлений американсько-український фільм "Російський дятел" Чаду Грасіа, прем'єра якого відбулася на кінофестивалі "86".

Sheffield Doc/Fest є найбільшим оглядом документального кіно у Великобританії. Щорічно на кінофестивалі організовують один з наймасштабніших у Європі майданчиків для підтримки, розвитку та комерційного просування документалістики.

Нагадаємо, документальний фільм "Жива ватра" Остапа Костюка відібрали у профільний конкурс на кінофестивалі у Карлових Варах, а ігрову стрічку Єви Нейман - в основну програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram