ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради. Порошенко виступає з посланням

У порядку денному - позбавлення повноважень депутата Шлемка і низка важливих законопроектів

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер об 11:00 заслухає щорічне послання президента Петра Порошенка до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

О 16:00 депутати заслухають звіт Міністерства фінансів про виконання державного бюджету на 2014 рік.

У порядку денному також є проект постанови №2986 про затвердження плану законодавчого забезпечення реформ, складання присяги у сесійній залі членами Вищої ради юстиції (раніше парламент ухвалив зміни до закону "Про забезпечення права на справедливий суд", якими дозволив обраним 12-м з'їздом суддів членам ВРЮ скласти присягу у Раді для набуття повноважень) і розгляд проекту постанови №2010а про дострокове припинення повноважень депутата від фракції "Батьківщина" Дмитра Шлемка (текст документа наразі відсутній, тому причини припинення його повноважень невідомі).

Крім того, депутати мають намір розглянути проект постанови №2623 про основні напрями бюджетної політики на 2016 рік і законопроект №0025 про ратифікацію меморандуму між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв'язку.

У першому читанні розглянуть законопроекти №2953 про дозвіл допуску в Україну іноземних миротворчих підрозділів за рішенням ООН і ЄС і №2873 про дозвіл Національному антикорупційному бюро розслідувати недостовірну подачу чиновниками інформації у деклараціях про доходи.

Також за основу планується ухвалити законопроекти №2966 про забезпечення фінансування Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг коштом надходжень внесків ліцензіатів на регулювання у спеціальний фонд держбюджету і №2956 про обмеження дії мораторію на примусову реалізацію майна підприємств, у статутних капіталах яких державна частка становить щонайменше 25%, для погашення заборгованості перед "Нафтогазом України" і його дочірніми підприємствами, які поставляли природний газ на підставі ліцензії.

У другому читанні розглянуть законопроект №2299 про доповнення порядку і форми звернення громадян до влади електронними петиціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram