ГоловнаСуспільствоВійна

ДНР заперечує наступ на Мар'їнку

Втрати бойовиків становлять близько 15 осіб.

ДНР заперечує наступ на Мар'їнку
Фото: www.pravda-tv.ru

"Заступник міністра оборони ДНР" Едуард Басурін заявив, що сили АТО самі покидають Мар'їнку і жодного наступу сепаратистів немає.

"Жодного і, тим паче, широкомасштабного наступу ми не ведемо. Підконтрольні Києву частини самі покидають Мар'їнку", - заявив він "Интерфаксу".

"Подбати про людей нікому, залишити їх напризволяще ми теж не можемо", - спробував пояснити він причини просування бойовиків.

Тим часом сепаратистське агентство ДАН подає слова "міністра оборони ДНР Володимира Кононова про те, що як мінімум 15 осіб було вбито в ДНР у середу. Серед загиблих, за його словами, і "ополченці", і мирні жителі.

Зі свого боку центр "Миротворець" у своєму твіттері повідомив, що сили АТО взяли в полон російського військового, проте він помер від поранень.

ДАН також цитує директора Республіканського травматологічного центру Олександра Опріщенка, що тільки-но в цю лікарню надійшло близько 60 осіб із пораненнями.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, в середу близько 4-ї години ранку бойовики почали масований наступ на українські позиції. Найбільшого удару було завдано в районі Мар'їнки і Красногорівки поблизу Донецька. У напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ понад десять танків і до тисячі осіб живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 «Гвоздика». На інших напрямках наступ на позиції військових також підтримується вогнем з гармат і важких мінометів.

Реагуючи на наступ, командування АТО дозволило військовим застосувати артилерію, щоб зупинити ворожий наступ, попередивши міжнародних партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram